Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2022, 20:16
Čas čítania 0:37
Eduard Starkbauer

Ruské jadrové ponorky vraj na Putinov rozkaz začali cvičenie v Barentsovom mori. Cvičenia sú údajne aj na Sibíri

Ruské jadrové ponorky vraj na Putinov rozkaz začali cvičenie v Barentsovom mori. Cvičenia sú údajne aj na Sibíri
Zdroj: Sergey Guneev, Sputnik, Kremlin Pool/AP/TASR
NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Informácie o údajných manévroch jadrovej techniky vraj prišli priamo z prostredia ruskej armády.

Ruské jadrové ponorky a prenosné odpaľovacie systémy dnes podľa portálu The Hill nacvičovali v Barentsovom mori na severozápade krajiny a na východnej Sibíri. Len pred dvoma dňami nariadil ruský prezident Vladimir Putin zvýšenie stupňa pohotovosti jadrových zbraní. Informácia o cvičeniach prišla priamo z prostredia ruskej armády. 

V lesoch na východnej Sibíri ruská armáda podľa anonymného zdroja rozmiestnila medzikontinentálne balistické odpaľovacie systémy. Zatiaľ nie je jasné, či údajné vojenské cvičenia súvisia s Putinovou reakciou na „agresívne akcie Západu“ vrátane sankcií a verejných politických vyjadrení.

Už v pondelok ruské ministerstvo obrany vyhlásilo, že jeho jadrová divízia vstúpila do bojovej pohotovosti. Americký vojenský pozorovatelia však doposiaľ žiadne presuny relevantnej techniky či vojakov nespozorovali.

Podľa Federácie amerických vedcov (FAS) disponujú USA a Rusko až 90 % všetkého jadrového arzenálu sveta. Americký prezident Joe Biden sa v pondelok vyjadril, že Američania by sa jadrovej vojny nemali obávať.

Domov
Zdieľať
Diskusia