Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. februára 2022, 19:01
Čas čítania 0:40
Daniel Mikolášik

Messenger od Facebooku ťa po novom upozorní, ak si niekto urobí „screenshot“ tvojej súkromnej konverzácie

Messenger od Facebooku ťa po novom upozorní, ak si niekto urobí „screenshot“ tvojej súkromnej konverzácie
Zdroj: Piqsels/volně k užití
TECH FACEBOOK MARK ZUCKERBERG
Uložiť Uložené

Novinka sa zatiaľ týka len režimu tajných konverzácií.

Chatová aplikácia Messenger od Facebooku prináša novú aktualizáciu, prostredníctvom ktorej používateľa upozorní, ak si niekto „screenshotne“, respektíve vyfotí súkromnú konverzáciu.

Bude to fungovať podobne ako na Snapchate, avšak zmena sa zatiaľ týka len režimu tajných konverzácií, na ktoré sa v prípade lepšieho zabezpečenia môžeš prepnúť, upozorňuje Messenger vo svojom blogu.

Ak máš teda pocit, že človek, s ktorým si píšeš, nie je dôveryhodný, a chceš sa ubezpečiť, že vaše konverzácie zostanú súkromné, môžeš sa do režimu prepnúť priamo v apke.

O zmene informoval zakladateľ Facebooku a šéf platformy Meta Mark Zuckerberg na Facebooku. Režim tajných správ je zabezpečený end-to-end šifrovaním, čo znamená, že údaje sa ukladajú čisto len na zariadeniach účastníkov, nie serveroch Facebooku.

Zuckerberg zároveň ohlásil ďalšie zlepšenia tajného režimu, ako napríklad reagovanie na správy, posielanie gifov a nálepiek. Taktiež sa budú dať jednotlivé správy z tohto režimu preposielať do iných konverzácií či bude možné uskutočňovať v ňom aj skupinové hovory. Novinku zatiaľ testujú v niekoľkých vybraných krajinách, no čoskoro sa na ňu môžu tešiť všetci používatelia.

Domov
Zdieľať
Diskusia