Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2022, 17:46
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Ak si nepreberieš dobierku, môže ti hroziť až súd

NEWS SÚDY
Uložiť Uložené

Ak zákazník odmieta prevziať objednaný tovar, môže sa obchod brániť.

Tovar objednaný na dobierku si musí zákazník prebrať aj napriek tomu, že ho vopred nezaplatil. Upozorňuje na to TV Markíza, podľa ktorej môže predávajúci poslať pred súd zákazníka kvôli niekoľkým eurám, ktoré mu vznikli ako škoda za poštovné a balné. Ak kupujúci súd prehrá, okrem samotnej ceny dobierky musí zaplatiť aj súdne trovy. 

Zákazníci si v online obchodoch tovar objednávajú, aj keď nie sú stopercentne presvedčení o tom, že si ho chcú vyzdvihnúť. Niektorí sa napríklad chcú poistiť, aby mali zásielku doma čo najskôr, a tak si rovnaký tovar objednajú z viacerých obchodov alebo sa neskôr rozhodnú, že nie sú ochotní minúť peniaze. 

Televízia upozorňuje, že tak ako má predávajúci povinnosti, má aj práva. Obchodník sa môže brániť, ak si kupujúci do 18 dní neprevezme tovar objednaný na dobierku. Ak sa obráti na súd, zákazníkovi príde domov informácia o tom, že musí zaplatiť dlžnú sumu a k tomu aj všetky náklady spojené so súdnym procesom.

Obchody najčastejšie tento postup nepraktizujú, oveľa častejšie je zvýhodňovanie tých, ktorí tovar zaplatia vopred kartou alebo prevodom na účet. 

Domov
Zdieľať
Diskusia