Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
30. decembra 2021, 14:56
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Josef Fritzl, ktorý väznil a mučil svoju dcéru 24 rokov v pivnici, by sa mohol dostať na slobodu

Josef Fritzl, ktorý väznil a mučil svoju dcéru 24 rokov v pivnici, by sa mohol dostať na slobodu
Zdroj: TASR
NEWS RAKÚSKO ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Rakúšan absolvuje psychiatrické vyšetrenia, ktoré rozhodnú o tom, či bude mať nárok požiadať o predčasné prepustenie.

Rakúšan Josef Fritzl, ktorý v roku 1984 uzamkol svoju dcéru Elisabeth v pivnici pod rodinným domom v meste Amstetten a dlhých 24 rokov ju znásilňoval, prejde psychiatrickým hodnotením toho, či by sa mohol dostať na slobodu, informuje Daily Mail.

Fritzl sedí vo väzení od marca roku 2019, keď ho odsúdili na doživotný trest. V roku 2024 by však podľa rakúskeho právneho poriadku mohol požiadať súd o predčasné prepustenie, ak psychiatrické vyšetrenie preukáže, že už viac nepredstavuje hrozbu pre spoločnosť.

Fritzl
Zdroj: TASR

Medzi rokmi 1984 až 2008 podľa policajného vyšetrovania Fritzl svoju dcéru Elisabeth znásilnil viac ako 3-tisíckrát a splodil s ňou sedem detí. Rakúskej polícii sa ho podarilo zadržať a Elisabeth spoločne s deťmi vyslobodiť až v roku 2008, keď musela byť do nemocnice prevezená ich dcéra Kerstin.

Fritzl do začiatku tohto roku sedel za mrežami v špeciálnom väzení Krems-Stein pre psychiatrických pacientov, ale súd rozhodol o jeho preložení do bežného väzenia.

Odporúčané
Ako povedala Mojsejová, nedajte sa oj**ať. Dymová clona v parlamente síce znevažuje týrané ženy, ale pointa je inde (Komentár) Ako povedala Mojsejová, nedajte sa oj**ať. Dymová clona v parlamente síce znevažuje týrané ženy, ale pointa je inde (Komentár) 9. februára 2024, 17:00

Prokuratúra sa voči tomuto rozhodnutiu odvolala, a tak teraz regionálny súd nariadil vyšetrenie Fritzla, ktoré preskúma jeho psychiatrický aj neurologický stav. Na slobodu by sa mohol dostať jedine v prípade, ak psychiatrické vyšetrenie neidentifikuje žiadne problémy.

Domov
Zdieľať
Diskusia