Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2021, 13:04
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Bude zákaz vychádzania? Lengvarský a Heger sú za ráznejšie opatrenia

NEWS COVID AUTOMAT KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Predseda vlády Eduard Heger tvrdí, že bude potrebné prijať ráznejšie opatrenia, o ďalších výsledkoch rokovaní budú informovať najneskôr v stredu.

Opatrenia musia byť ráznejšie, myslí si predseda vlády Eduard Heger. „Žiaľ, ukazuje sa, že ľudia opatrenia nedodržiavajú, covid automat je nastavený dobre, ale pokiaľ sa nedodržiava, akoby neexistoval. Potrebujeme prísť s rozhodnutiami, ktoré budú ráznejšie, čo sa týka dodržiavania opatrení,“ povedal premiér Heger s tým, že viac informácií predstaví v najbližších dňoch. Vychádzať bude z odporúčaní konzília.

Heger neodpovedal na otázku, či bude potrebné zaviesť núdzový stav a opäť spustiť zákaz vychádzania, ide však o jeden z návrhov odborníkov. Tí navrhujú aj zatvorenie škôl aspoň na dva týždne. 

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský súhlasí s konzíliom odborníkov a na politických rokovaniach bude presadzovať ich návrhy. Šéf rezortu zdravotníctva je aj za zavedenie núdzového stavu a zatváranie okresov na lokálnom princípe. 

Domov
Zdieľať
Diskusia