Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2021, 11:59
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Covid automat sa možno zmení, konzílium odborníkov bude diskutovať o zvýhodňovaní zaočkovaných

NEWS COVID AUTOMAT
Uložiť Uložené

Zmeny už navrhovala koaličná strana Sloboda a solidarita.

Konzílium odborníkov sa vo štvrtok bude zaoberať prehodnotením covid automatu. Strana SaS Richarda Sulíka už v priebehu uplynulého týždňa žiadala o zjemnenie opatrení pre zaočkovaných ľudí, najmä v reštauráciách. Zatiaľ nie je jasné, či bude mať uvoľnenie politickú podporu.


„Žiaľ, ochorenie covid-19 a delta variant nového koronavírusu spôsobujú vysoké počty nakazených a pri pomerne nízkej zaočkovanosti v SR je potrebné držať najmä hospitalizáciu v nemocniciach pod kontrolou,“ reagovala hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.


Zodpovednosť za nespokojnosť občanov v čiernych okresoch, ktorí napriek svojej plnej zaočkovanosti nemôžu voľne využívať dostupnosť služieb, sčasti pripisuje rezort aj tým, ktorí sa doposiaľ nedali zaočkovať. „Každý okres má šancu zvýšiť počty zaočkovaných a tým zmeniť situáciu v danom regióne na priaznivejšiu aj z pohľadu covid automatu,“ uviedla.
Ministerstvo pripomenulo, že vytvorilo podmienky na to, aby mali ľudia čo najdostupnejšiu možnosť dať sa zaočkovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia