Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
20. októbra 2021, 18:36
Čas čítania 1:00

Policajný zásah pobúril Slovákov: Muža s barlou spacifikovali, pretože nemal rúško. Polícia sa bráni

Kategória:
News
Uložiť Uložené

„Toto robíte invalidovi? Veď mu zlomíte ruku!“ kričal okoloidúci na policajtov, ktorí podľa neho porušovali ústavu. K videu zo zásahu sa už vyjadrila aj polícia.

Na internete koluje kontroverzné video zo zásahu policajtov v Prievidzi, ktorí spacifikovali invalida preto, že na tvári nemal rúško. Muža s barlou najskôr vyviedli z budovy klientskeho centra okresného úradu a vonku ho za pomoci donucovacích prostriedkov spútali na zemi.

Video pobúrilo ľudí na sociálnych sieťach, ktorí považujú zásah policajtov za neadekvátny. Polícia sa však bráni, že autor videa manipuluje s faktmi a jeho jediným cieľom je vyvolávanie emócií.  

„Hliadka polície OO PZ v Prievidzi bola na základe oznámenia vyslaná na okresný úrad, kde sa údajne nachádzala osoba, ktorá si odmietla prekryť horné dýchacie cesty a takisto odmietla opustiť budovu. Policajti opakovane vyzvali túto osobu, aby si prekryla horné dýchacie cesty, a po márnej výzve osobu vyzvali v zmysle zákona na preukázanie totožnosti,“ píše polícia.

Vzhľadom na to, že invalid nevedel hodnoverne preukázať svoju totožnosť, bol podľa polície v zmysle zákona zaistený a predvedený na obvodné oddelenie PZ. Keďže muž s barlou kládol odpor, policajti použili v zmysle zákona donucovacie prostriedky.

Domov
Zdieľať
Diskusia