Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2021, 12:54
Čas čítania 0:41
Dominik Vetrák

Kristen Stewart si možno zaslúži Oscara za rolu princeznej Diany. V emotívnom traileri sa pýta, či ju kráľovská rodina zabije

Kristen Stewart si možno zaslúži Oscara za rolu princeznej Diany. V emotívnom traileri sa pýta, či ju kráľovská rodina zabije
Zdroj: Neon Films
FILMY A SERIÁLY SPENCER
Uložiť Uložené

Spencer sa zameria na obdobie, keď sa končilo manželstvo princeznej Diany a princa Charlesa.

Spencer už má za sebou prvé novinárske premiéry a zdá sa, že pôjde o výnimočnú biografickú drámu. Na serveri Rotten Tomatoes má 91 % pomer kladných recenzií k 9 % negatívnych, s priemerným hodnotením 7,9 z 10 po 45 recenziách. Najviac sa tešíme na Kristen Stewart v úlohe Diany Spencer – princeznej Diany, ktorá mala ozaj turbulentný život a ešte turbulentnejšie manželstvo s princom Charlesom, synom kráľovnej Alžbety II. 

Odporúčané
RECENZIA: Deathloop RECENZIA: Deathloop 23. septembra 2021, 9:30

Snímka Spencer sa zameria na posledný vianočný víkend roku 1993, ktorý Diana strávila v manželskom zväzku s princom Charlesom (hrá ho Jack Farthing). Diana vtedy plánovala rozvod, no pred kráľovskou rodinou sa musela celý čas tváriť, že je všetko v poriadku. Ako vidíš v traileri, psychicky to nezvládala. Spencer na nás pôsobí ako emotívna biografická dráma s úžasnými hercami. 

Režíroval ju Pablo Lorrain (naposledy natočil chválenú biografiu o Jacqueline Kennedy s názvom Jackie) a scenár napísal Steven Knight (Peaky Blinders, Taboo). Film neber ako dokumentárne zobrazenie toho, čo sa v tom období stalo. Je to skôr dramatický príbeh zobrazený podľa odhadov tvorcov. Premiéra Spencer je naplánovaná na 5. novembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia