Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2021, 12:29
Čas čítania 1:16
Richard Bonde

Greta Thunbergová v časopise Vogue kritizuje módny priemysel. Jeho vplyv na klímu je vraj obrovský

Greta Thunbergová v časopise Vogue kritizuje módny priemysel. Jeho vplyv na klímu je vraj obrovský
Zdroj: Getty Images/Pablo Blazquez Dominguez
MÓDA GLOBÁLNE OTEPĽOVANIE GRETA THUNBERGOVÁ
Uložiť Uložené

Nenávidí rýchlu módu, no napriek tomu je na titulnej fotke módneho magazínu.

Greta Thunbergová rozhodne nie je ikonou módneho sveta. Oblečenie si kupuje len v secondhande a dizajnérsku módu odmieta a kritizuje. Napriek tomu sa dostala na titulnú stranu škandinávskeho vydania časopisu Vogue.

V článku v magazíne poukázala na vplyv rýchlej módy (nazývanej aj fast fashion) na životné prostredie. Podľa Denníka N hovorí predovšetkým o nekvalitných odevoch, ktoré vyrábajú z lacných materiálov v krajinách, kde je lacná pracovná sila.

Odporúčané
V hlavnom meste Tuniska namerali takmer 50 stupňov Celzia. Extrémne horúco bude aj v Taliansku V hlavnom meste Tuniska namerali takmer 50 stupňov Celzia. Extrémne horúco bude aj v Taliansku 11. augusta 2021, 8:33

„Ak nakupujete rýchlu módu, prispievate k rozvoju tohto odvetvia a povzbudzujete ho, aby expandovalo, aby pokračovalo v tomto ničivom procese,“ povedala pre Vogue 18-ročná aktivistka. „Samozrejme, chápem, že pre niektorých ľudí je móda veľkou súčasťou sebavyjadrenia a vyjadrenia ich identity.“

Domov
Zdieľať
Diskusia