Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
31. marca 2016, 21:14
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Máme tu ďalší nadupaný smartfón s neuveriteľne nízkou cenou. Čína valcuje trh doma aj v zahraničí

TECH
Uložiť Uložené

Skvelé zariadenie za pár drobných.

Čínsky výrobca Xiaomi si za posledné roky vybudoval dostatočne veľké meno a dnes je už táto pôvodne startup spoločnosť považovaná za plnohodnotného konkurenta najväčším technologickým gigantom. V tejto krajine sa však začína tlačiť do popredia aj iný výrobca a to konkrétne Doogee. Podľa vzoru Xiaomi prináša veľa muziky za málo peňazí, čo si potvrdíme aj v nasledujúcich riadkoch. Pokiaľ túžite po veľkom, výkonnom smartfóne za nízku cenu určite neprestávajte čítať.

Máme tu ďalší nadupaný smartfón s neuveriteľne nízkou cenou. Čína valcuje trh doma aj v zahraničí
Zdroj: fonyzciny.sk

Doogee Y300 ponúkne až 5-palcový displej s rozlíšením 1280 x 720 pixelov. Hustota displeja by rozhodne neobstála pri porovnávaní s high-end smartfónmi, každopádne, panel bude ešte stále skvele čitateľný, avšak s jemne badateľným rasterom. Predná časť je prekrytá 2.5D ochranným sklom, teda ponúkne jemne zaoblenými hrany (iPhone 6, 6S, Galaxy S7). Po hardvérovej stránke sa stretávame so známym čipsetom MediaTek MTK6735, ktorý bol predstavený koncom minulého roka pre mid-end smartfóny. Jeho súčasťou je grafika Mali-T720 a 2GB RAM. Dvojková pamäť by mala postačiť na všetky úkony a keď si k tomu prirátate predinštalovaný Android 6.0 Marshmallow, ktorý by si mal dávať väčší pozor na spotrebu pamäte, získate skvelé zariadenie za drobné. 

Fotoaparát obdržal 8 Mpx snímač vzadu a 5 Mpx vpredu, pričom sú oba softvérovo vylepšené na 13/8 Mpx. Okrem vnútornej pamäte 32GB tu nájdete aj slot na SD kartu až do ďalších 32GB. Nechýba podpora dual sim, 4G, GPS či Bluetooth 4.0. Spoločnosť Doogee momentálne nemá oficiálne zastúpenie na Slovensku, teda zariadenie bude nutné objednať napríklad tu. V prepočte sa cena pohybuje na úrovni 117€.

Máme tu ďalší nadupaný smartfón s neuveriteľne nízkou cenou. Čína valcuje trh doma aj v zahraničí
Zdroj: fonyzciny.sk
Späť
Zdieľať
Diskusia