Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2021 o 7:05
Čas čítania 0:48
Kamila Šebestová

Nezvestný nemecký turista sa stratil po vypití psychedelického čaju. Kolumbijskí vojaci ho po týždni našli v džungli

Nezvestný nemecký turista sa stratil po vypití psychedelického čaju. Kolumbijskí vojaci ho po týždni našli v džungli
Zdroj: Unsplash/Peter Vanosdall/volně k užití
NEWS
Uložiť Uložené

Takmer nahý im zmätene vysvetľoval, ako sa stratil.

Nemeckého turistu Daniela Floriana vyhlásila jeho rodina za nezvestného po tom, ako náhle zmizol v Kolumbii. Stalo sa to po špeciálnom šamanskom rituáli, počas ktorého vypil čaj jagé s psychedelickými účinkami. Kolumbijskí vojaci ho našli po týždni polonahého v džungli. 

Daniel Florian po týždni v džungli.
Daniel Florian po týždni v džungli. Zdroj: Ladbible

Nemec v zúboženom stave im povedal, že sa nemá dobre, pretože ho celý týždeň hrýzli komáre a mravce. Podľa jeho slov (aj podľa videa) na pobyt v pralese nebol dobre vybavený. 

Počas týždňa v džungli utrpel niekoľko ľahkých zranení. V nemocnici sa zotavoval aj z dehydratácie. Do amazonského pralesa sa zrejme tak skoro nevyberie, prinajmenšom bude ostražitý, pokiaľ ide o psychedelické nápoje.

Hoci si na psychedeliká treba dať pozor, podľa niektorých odborníkov majú aj liečivé účinky. Čoraz populárnejšie sú podľa portálu Ladbible práve v medicíne.

V Británii sa dokonca otvárajú kliniky, ktoré sa majú orientovať najmä na liečbu psychedelikami. Prvá anglická psychedelická nemocnica bola otvorená tento mesiac v Bristole, ďalšie plánujú otvoriť v Londýne a Manchestri. 

Kliniky podľa Ladbible používajú na liečbu pacientov väčšinou ketamín v kombinácii s terapiou prostredníctvom rozhovorov. Ľuďom tak pomáhajú prekonať depresiu, úzkosť, závislosť či poruchy stravovania. 

V prvej britskej „psychedelickej“ nemocnici pacienti za liečbu zaplatia okolo 7 000 eur. Za tento poplatok im potom lekári v prísne kontrolovanom prostredí poskytnú ketamín. 

Lekári dúfajú, že terapia privedie pacientov k takým oblastiam ich vedomia, ku ktorým by sa bez nej dostali len ťažko.

Odporúčané
Ak ti bude meškať vlak viac než hodinu, vrátia ti peniaze za lístok, hovoria nové nariadenia EÚ Ak ti bude meškať vlak viac než hodinu, vrátia ti peniaze za lístok, hovoria nové nariadenia EÚ 29. apríla 2021 o 16:51
Domov
Zdieľať
Diskusia