Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tina Hamarova
9. apríla 2020, 18:24
Čas čítania 1:12

Koronavírusom sa dá pravdepodobne nakaziť znova. Ukazujú to nové testy z Južnej Kórey

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Niektorí pacienti už nemali žiadne prejavy ochorenia, ďalšie testy však boli opäť pozitívne.

Najmenej 51 ľudí z Južnej Kórey, ktorých lekári označili za vyliečených z nákazy novým koronavírusom, mali po prepustení z nemocníc opäť pozitívne testy. Píše o tom NY Post

Riaditeľka Kórejského centra pre kontrolu a prevenciu chorôb Jung Eun-kyeong uviedla, že zdravotnícke úrady testovali vzorky koronavírusu a krvnej plazmy, aby zistili, či pacienti, ktorí mali znovu pozitívny výsledok testov, môžu prenášať koronavírus na ostatných ľudí a či si ich telo riadne vytvorilo protilátky.

„Objavilo sa nám veľa prípadov, kedy mal pacient počas liečby jeden deň negatívny test a ďalší deň pozitívny," povedala kórejská expertka na verejné zdravie.  Dodala, že pacientov znovu testovali najmä preto, že sa u nich stále prejavovali problémy s dýchaním.

Riaditeľka dodala, že žiadnemu z týchto pacientov sa zatiaľ nezhoršila choroba na vážny stav.

Koronavírusom sa dá pravdepodobne nakaziť znova. Ukazujú to nové testy z Južnej Kórey
Zdroj: TASR/AP Photo/Ahn Young-joon

Juhokórejskí odborníci sa zatiaľ o možnosti znovunakazenia Covidom-19 vyjadrujú opatrne. Profesor z Lekárskej fakulty Univerzity Jonse v Soule I Hjok-min podľa webu TV Markíza povedal, že pravdepodobnejšie je, že nákaza sa znovu aktivuje po prvotnom vymiznutí u tých pacientov, ktorých telo si imunitu úplne nevybudovalo.

„Niektorí ľudia, ktorí sa vyliečili z mierneho ochorenia, si zrejme nevytvorili úplnú imunitu a v takýchto prípadoch sa, samozrejme, môže nákaza po určitom čase znovu prejaviť. Ďalšou možnosťou je, že ľudia sú po prepustení z nemocnice vystavení prostrediu, ktoré nepriaznivo vplýva na ich imunitný systém, takže to tiež môže vyústiť do 'oživenia' koronavírusu,“ vysvetlil profesor.

9. apríla 2020, 12:30 Čas čítania 5:12 Koronavírus mal v Severnej Kórei zabiť skoro 200 vojakov, presný počet nakazených ale nepoznáme (Rozhovor) Koronavírus mal v Severnej Kórei zabiť skoro 200 vojakov, presný počet nakazených ale nepoznáme (Rozhovor)

V Južnej Kórei je aktuálne nakazených cez 10 tisíc ľudí, 200 nákaze podľahlo. Krajina bola nákaze vystavená úplne od začiatku, keď sa objavovali ešte prvé prípady v Číne. Za svoju pohotovú reakciu je označovaná za jednu z najúspešnejších krajín, ktoré s koronavírusom bojujú tak dlho. 

Domov
Zdieľať
Diskusia