Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2019, 17:32
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Študenti predstierali duševné poruchy, aby prešli skúškami. Američania si zohnali aj falošné potvrdenia

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Kreatívny spôsob na zvládnutie skúšky.

Podvádzanie na testoch bolo vždy častou taktikou, ako zvládnuť akýkoľvek test. A aj keď na to mnohí študenti doplatili, faktom ostáva, že aj na slovenských školách sa podvádza jedna radosť.

Ani zďaleka to však nie je porovnateľné s prípadom amerických študentov. Minimálne 50 z nich sa obávalo, že nezvládne prijímacie skúšky známe ako ACT a SAT. Rozhodli sa preto pre komplikované falšovanie psychických porúch.

Študenti si zadovážili falošné lekárske potvrdenia o rozličných rozumových poruchách, vďaka ktorým mohli zneužiť benevolenciu školy voči študentom s rôznymi nedostatkami. S týmito potvrdeniami mohli písať testy oddelení od ostatných žiakov a na skúške by s nimi bol len jeden dozorujúci učiteľ.

Študenti predstierali duševné poruchy, aby prešli skúškami. Američania si zohnali aj falošné potvrdenia
Zdroj: TASR

Ten bol však podplatený a keby sa na všetko neprišlo, zákerní študenti by zrejme skončili s riadnymi známkami. Nejde však pritom o žiaden malý podvod, falošné lekárske doklady boli poriadne drahé a vyšli aj na 15 000 €. Ak sa teda obávaš svojich ústnych maturít, budeš si musieť nájsť iný spôsob. Napríklad sa to naučiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia