Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2016, 13:08
Čas čítania 0:00
Marek R.

Hrozilo im vypadnutie, no motivačná reč trénera hráčov vyburcovala, ale aj rozplakala

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Príbeh z francúzskej najvyššej súťaže, ktorý mal pre klub Toulouse šťastný koniec.

Keby sme si nevšímali PSG, Ligue 1 by bola naozaj vyrovnaná liga, kde by sa bojovalo o majstrovský titul do záverečného kola. Ostatné kluby sa však nemohli kvalitatívne rovnať parížskemu klubu, a tak za ním zaostali s obrovským náskokom. Uvidíme však, ako si PSG počne bez Ibru a akú náhradu za neho privedú, keďže minimálne Lyon bude v budúcnosti veľmi silný, keďže má v tíme takých hráčov ako Lacazette, Fekir či Umtiti.

Hoci teda boj o titul bol rozhodnutý už poriadne dávno, aspoň boj o záchranu priniesol nejaké to vzrušenie a aj celkom pekný príbeh. Keď tréner Dupraz pred približne dvomi mesiacmi prišiel do klubu Toulouse, zdalo sa, že záchrana v najvyššej súťaže je už nereálna, keďže na pásmo záchrany strácali až 10 bodov. Postupne sa však šplhali k týmto miestam v tabuľke a aby sa zachránili, museli vyhrať posledný zápas na ihrisku Angers, ktoré sa pohybovalo v prvej polovici tabuľky. Tréner Dupraz videl vo svojich hráčoch aj za taký krátky čas v klube, že oni majú na to, aby sa zachránili, musel ich však dostatočne motivovať či vyhecovať. 

A práve pred dvomi dňami sa dostalo aj na Youtube video z predzápasového príhovoru Dupraza, ktorý ako správny tréner dokázal vyburcovať svoj tím a taktiež im ukázať, pre koho sa oplatí bojovať. Nie sú to totiž len fanúšikovia, ktorí ich hnali vpred, ale aj ich rodina, ktorá pre hráčov nakrútila niekoľko odkazov. Trénerove slová ich tak dostatočne vyhecovali, no slová od rodinných príslušníkov im priniesli aj slzy na tvári a hráči Toulouse si už boli istí, že proti Angers vyhrajú a na ihrisku nechajú všetko.

Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko 15. apríla 2024, 13:30

A tak sa aj stalo. Hoci domáci vyhrávali v zápase 1:0 aj 2:1, Toulouse sa vždy dokázal vrátiť do zápasu, aby v 80. minúte skóroval na 2:3 Bodiger a zavŕšil tak obrat, ktorý znamenal ich záchranu.

Video plné odhodlania a sĺz

Domov
Zdieľať
Diskusia