Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
12. apríla 2023 o 13:10
Čas čítania 0:39

Mečiar chystal veľký návrat. V tajnosti pracoval na novej politickej strane, chcel by ísť do najbližších volieb

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O návrat sa bývalý premiér pokúšal aj pred minulými voľbami.

Trojnásobný bývalý premiér Vladimír Mečiar sa podľa SME chystá zabojovať o priazeň voličov v septembrových predčasných voľbách. V rámci snahy o založenie novej politickej strany už stihol kontaktovať prinajmenšom dvoch primátorov krajských miest.

Žilinský primátor Peter Fiabáne potvrdil, že Mečiar ho telefonicky kontaktoval ešte koncom roka 2022. Na osobnom stretnutí mu expredseda HZDS predstavil návrh na založenie politickej strany primátorov a starostov. Fiabáne jeho návrh odmietol.

Telefonoval aj Rybníčkovi

Vladimír Mečiar telefonoval z utajeného čísla aj primátorovi Trenčína Richardovi Rybníčkovi. Napriek naliehaniu na urýchlené stretnutie sa s ním Rybníček stretnúť odmietol, a tak sa o plánovanej strane dozvedel až neskôr. 

Pokus o návrat do politiky Mečiar uskutočnil aj v roku 2019 v čase, keď polícia vyhlásila, že ho nebude stíhať za amnestie, ktorými ako zastupujúci prezident zmaril vyšetrovanie únosu Michala Kováča mladšieho či vraždy Róberta Remiáša.

Na verejnosti sa vtedy objavoval ako líder strany Slovenská liga, ktorá sa premenovala na Nový parlament. Bez Mečiara táto strana vo voľbách v roku 2020 získala 809 hlasov.

Mečiar
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia