Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
3. apríla 2023 o 16:59
Čas čítania 0:49

PREHĽAD: Časť diaľnice D1 čaká veľké obmedzenie na viac ako 3 roky. V týchto úsekoch si dávajte pozor

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slováci by sa mali pripraviť na obmedzenia na diaľnici, ktoré budú trvať minimálne tri roky.

Slováci sa v priebehu najbližších týždňov musia pripraviť na dopravné obmedzenia na diaľniciach D1 a D4 v okolí Bratislavy, kde sa čoskoro začne s terénnymi prácami. Tie majú za úlohu zabezpečiť prepojenie úsekov D1 a D4. Obmedzenia na cestách budú trvať minimálne tri roky, informuje portál Autonoviny.

Celý projekt prepojenia diaľnic vyjde na viac ako 111 miliónov eur. Ide o 3,6 kilometra dlhý úsek, na ktorom sa bude nachádzať 18 mostov a 2,5 kilometra protihlukových stien, dodáva portál Autonoviny. Plán výstavby je zatiaľ rozplánovaný na 1 100 dní a má tri etapy.

Na mieste postavia aj nové cesty

Prvá fáza výstavby bude zameraná na vybudovanie obchádzkových trás z diaľnice D1 na nové, zatiaľ neexistujúce cesty. Zároveň počíta s rozšírením mosta ponad Šúrsky kanál a vybudovaním zjazdov z diaľnice D4 na D1 v smere z Jaroviec do Trnavy a zjazdov z D1 na D4 v smere z Trnavy na Raču. Dokopy má táto etapa trvať 650 dní.

Ďalšia fáza má byť dokončená už 100 dní po sfinalizovaní prvej etapy. V nej má dôjsť k úplnému prepojeniu diaľnic D1 a D4 v smere z Trnavy na Jarovce.

Posledná etapa bude zameraná na navrátenie dopravy z obchádzkových trás na hlavný dopravný úsek, ktorý by mal byť rozšírený o jeden pruh.

Návrh plánovaného prepojenia diaľnic D1 a D4.
Návrh plánovaného prepojenia diaľnic D1 a D4. Zdroj: Ministerstvo dopravy SR
Domov
Zdieľať
Diskusia