Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. marca 2023, 18:05
Čas čítania 0:43

Poslancov Národnej rady nahnevalo, ako Európsky parlament zhodnotil postavenie LGBTI+ osôb na Slovensku. Prijali vlastné uznesenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenskí konzervatívni poslanci považujú uznesenie EP za nepravdivé a zavádzajúce.

Slovensko nesúhlasí s hodnotením situácie v uznesení Európskeho parlamentu (EP) v súvislosti s postavením LGBTI+ osôb u nás. Individuálne prejavy násilia i zločinov z nenávisti nie je možné pripísať na zodpovednosť celej spoločnosti, jej politickým predstaviteľom, cirkvám, náboženským spoločnostiam a iným spoločenským inštitúciám. Vyplýva to z uznesenia Národnej rady SR, ktoré v utorok odobrili poslanci.

Uznesenie EP považujú poslanci za nekorektné, nepravdivé a zavádzajúce. „Vyhlasuje za rovnako narúšajúce spoločenský zmier a za necitlivé nielen nenávistné prejavy voči menšinám, ale aj necitlivé presadzovanie ideológií, ktoré sú v rozpore s demokratickými princípmi našej krajiny a tiež v rozpore s kultúrnym dedičstvom našich predkov v zmysle cyrilo-metodského duchovného dedičstva,“  píše sa v uznesení, ktoré predložili poslankyne Anna Andrejuvová a Anna Záborská (obe OĽaNO).

Zároveň pripomenuli, že Národná rada SR prijala krátko po útoku na LGBTI+ osoby uznesenie, v ktorom teroristický útok odsúdila.

Poslanci EP v októbri minulého roka v prijatom nezáväznom uznesení reagovali na udalosti v Bratislave, kde krajne pravicový ozbrojený radikál zavraždil dvoch mladých mužov, a vyzvali slovenskú vládu, aby dosiahla zmysluplný pokrok pri ochrane LGBTI+ osôb. Uznesenie však nepodporili všetci slovenskí europoslanci.

Anna Záborská.
Anna Záborská. Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia