Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová TASR
25. marca 2023, 17:24
Čas čítania 1:07

VIDEO: Macron čelí kritike. Kým v priamom prenose rozprával o kontroverznej reforme, pod stolom si zložil luxusné hodinky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Francúzsky prezident Emmanuel Macron čelil kritike po tom, ako si počas televízneho rozhovoru o dôchodkovej reforme z ruky zložil luxusné hodinky.

Obyvatelia Francúzska už niekoľko týždňov v uliciach miest protestujú proti dôchodkovej reforme, ktorú presadila francúzska vláda. Kľúčovou časťou reformy je zvýšenie veku odchodu do dôchodku zo 62 rokov na 64.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v stredajšom vyjadrení v televízii trval na tom, že táto reforma je aj napriek celoštátnym protestom nevyhnutná. Zmeny v dôchodkovom systéme podľa neho musia vstúpiť do platnosti do konca roka. Viac ako jeho slová však vzbudil pozornosť „magický trik“.


Macron počas rozhovoru gestikuloval oboma rukami, pričom bolo vidieť, že na ruke má luxusné hodinky. Následne obe ruky spustil pod stôl, a keď ich opätovne zodvihol, hodinky na ruke nemal. Prezidentov tím uviedol, že si ich zložil, pretože vydávali zvuk pri dotyku so stolom. Chýbajúce hodinky však vzbudili pozornosť kritikov.


Opozičná poslankyňa Clémence Guettéová na sociálnej sieti napísala, že prezident si hodinky zložil počas vyjadrení o kúpnej sile osôb zarábajúcich minimálnu mzdu.

Používatelia na sociálnych sieťach tvrdili, že Macronove hodinky môžu mať hodnotu až 80-tisíc eur. Elyzejský palác však uviedol, že ich tvrdenia sú nesprávne. Prezident podľa paláca už viac než dva a pol roka pravidelne nosí hodinky francúzskej značky Bell and Ross. Model týchto hodiniek, ktorý má Macron, bol na webovej stránke tejto spoločnosti dostupný za 2 100 eur.

Počas štvrtkových celoštátnych protestov zadržali vo Francúzsku celkovo 457 ľudí a zranenia utrpelo 441 príslušníkov bezpečnostných zložiek.

Francúzsko a Spojené kráľovstvo sa v spojitosti s protestmi rozhodli posunúť plánovanú návštevu britského kráľa Karola III., ktorý mal do Francúzska pricestovať v nedeľu 26. marca.

Domov
Zdieľať
Diskusia