Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
23. marca 2023, 10:15
Čas čítania 0:41

Odvážny plán: bratislavské letisko chce spustiť lety do Košíc. Jeho šéf teraz potvrdil, že už rozbehol dôležité rokovania

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Letisko najskôr musí nájsť leteckú spoločnosť, ktorá by bola lety ochotná prevádzkovať.

Slováci momentálne nemôžu lietať medzi Bratislavou a Košicami. Odkedy letecká spoločnosť ČSA pred pár rokmi zrušila linku medzi Prahou, Bratislavou a Košicami, cestujúci s túžbou letecky sa presunúť medzi dvoma najväčšími mestami nemajú k dispozícii žiadne spojenie.

Bratislavské letisko však podľa HNonline chce túto linku obnoviť. O možnostiach momentálne rokuje s ministerstvom, so župami aj s magistrátom hlavného mesta.

„Zvolali sme okrúhly stôl s bratislavským VÚC, hlavným mestom, s ministerstvom dopravy a práve toto má byť jednou z tém,“ potvrdil v rozhovore pre HN riaditeľ Letiska M. R. Štefánika – Airport Bratislava Dušan Keketi.

Letisko momentálne zháňa aerolinku, ktorá by spojenie Bratislavy a Košíc bola ochotná pokryť. Keďže národného dopravcu nemáme, jednou z možností je využiť podobne ako pri autobusoch tzv. výkony v štátnom záujmeZnamená to, že štát by linku finančne dotoval, lebo bez finančnej podpory úradov by zrejme pre aerolinky nebola ekonomicky zaujímavá.

„Len ťažko presvedčíme Ryanair o tom, aby tu vytvoril nejaké medzimestské spojenie,“ povedal Keketi. Preto hľadá dotáciu, ktorá by motivovala aerolinku podstúpiť riziko a začať ponúkať medzimestské lety.

Domov
Zdieľať
Diskusia