Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
22. marca 2023, 11:11
Čas čítania 0:36

Očakávané vylepšenie Netflixu dorazilo na Slovensko. Divákom spríjemní zážitok

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nová aktualizácia môže pomôcť aj zrakovo a sluchovo znevýhodneným.

Netflix od dnešného dňa ponúka možnosť zmeniť si na televíznych obrazovkách veľkosť a štýl titulkov. Budeš si môcť vybrať z troch veľkostí (malej, strednej a veľkej) a tiež si zmeniť farbu z predvolenej bielej na biely text s čiernym pozadím, čierny text s bielym pozadím a žltý text s čiernym pozadím, píše TechCrunch.

Predplatitelia si doteraz mohli štýl titulkov meniť iba cez web a ide preto o vítanú aktualizáciu. Štúdia Verizon Media a Public Media z roku 2019 potvrdila, že 80 percent Američanov dopozerá video, len ak má k dispozícii titulky. 

Nová aktualizácia môže pomôcť aj zrakovo znevýhodneným či nepočujúcim divákom. Výber správne sfarbených titulkov im môže pomôcť zlepšiť zážitok zo sledovania. Netflix už na vybraných tituloch používa skryté titulky, ktoré sú užitočné aj pre divákov, ktorí nemusia rozumieť jazyku, v ktorom je film natočený. 

Mnoho streamovacích služieb už dávno ponúka úpravu titulkov. Medzi nimi sú aj najznámejšie Disney+, HBO Max, Prime Video či Hulu. 

netflix
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia