Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
22. marca 2023, 6:44
Čas čítania 0:32

800-eurová pasca aj na Slovákov. Spoločnosť z Rakúska si natáča slepú ulicu, potom vymáha pokuty

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Firma pomocou bezpečnostnej kamery dokumentuje „priestupky“ motoristov, potom im vystavuje pokuty v hodnote až 800 eur.

Otočenie v slepej uličke môže vyjsť vodičov poriadne draho. Vo Viedni pôsobí spoločnosť, ktorá zarába na otáznych „pokutách“ pre nepozornosť šoférov, informuje portál Topspeed.

Firma na motoristov v mestskej štvrti Viedne Donaustadt nastražila pascu. Keď sa na ulici Franz-Eduard-Matras-Gasse chcú otočiť v slepej uličke, na pár sekúnd musia s vozidlom vstúpiť na súkromný pozemok. Za takýto nepovolený vstup, ktorý spoločnosť zaznamená na kamery, potom od šoférov vymáhajú až 800 eur. 

Aj napriek medializácii týchto pofidérnych praktík však vodiči nemajú na výber, úrady totiž celý proces inkasovania pokút nevedia zastaviť. V prípade, že sa nepozvaný hosť rozhodne poplatok nezaplatiť, dostane od firmy „darček“ v podobe obžaloby.

Portál Tospeed zároveň dodáva, že nastrčená spoločnosť PV 22, ktorá dohliada na pozemok, využíva na vodičov nátlakové metódy. Hrozí im, že ak pokuty nezaplatia, na súde od nich vymôžu niekoľkonásobne väčšie množstvo peňazí.

Domov
Zdieľať
Diskusia