Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
18. marca 2023, 9:57
Čas čítania 0:37

Disciplinárka potrestala Trnavu aj Slovan. Za výtržnosti a vulgárne pokriky dostali oba kluby pokutu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na najbližšom spoločnom zápase bude navyše sektor hostí uzavretý.

Disciplinárna komisia futbalového zväzu potrestala kluby Spartak Trnava a Slovan Bratislava za výtržnosti a vulgárne pokriky fanúšikov počas zápasu zo 4. marca. SFZ o tom informoval na oficiálnom webe.

Slovan musí za vulgarizmy na adresu súpera, vyvesenie provokatívneho transparentu v sektore C a použitie pyrotechniky zaplatiť pokutu vo výške 1 000 eur. Fanúšikovia Trnavy sa okrem toho dopustili aj prejavov hanobiacich príslušnosť k národnosti a poškodili aj vybavenie štadióna, za čo musí klub zaplatiť pokutu vo výške 3 000 eur.

Klub musí tiež povinne uhradiť vzniknutú škodu na majetku. Okrem finančnej pokuty pre oba tímy disciplinárka rozhodla o tom, že v najbližšom vzájomnom zápase na Tehelnom poli 29. apríla bude uzavretý sektor hostí.

K incidentom došlo v zápase 22. kola Fortuna ligy. Slovan v ňom vyhral nad Spartakom 4 : 1. Polícia vtedy musela zasiahnuť po výtržnostiach v sektore pre hostí a riešila aj viaceré incidenty mimo štadióna. V nasledujúcich dňoch obvinila viacero osôb, ktorým hrozí trest odňatia slobody.

Na snímke fanúšikovia ŠK Slovan Bratislava v zápase 22. kola Fortuna ligy vo futbale ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Trnava v Bratislave 4. marca 2023.
Na snímke fanúšikovia ŠK Slovan Bratislava v zápase 22. kola Fortuna ligy vo futbale ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Trnava v Bratislave 4. marca 2023. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia