Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. marca 2023, 17:22
Čas čítania 0:36

Ďalšia európska krajina chce legalizovať marihuanu. Jej plány odobrila aj Európska komisia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach v Bruseli v utorok oznámil, že od Európskej komisie dostal pozitívnu spätnú väzbu.

Nemecká vláda plánuje predstaviť návrhy na dekriminalizáciu marihuany po tom, ako tieto plány odobrila Európska komisia.

Nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach v Bruseli v utorok oznámil, že od EK dostal pozitívnu spätnú väzbu. „Tú teraz potrebujeme aj na to, aby sme vyvinuli nové návrhy. Tie budú predstavené v najbližších týždňoch,“ povedal.

Sociálnodemokratická strana Nemecka, Slobodná demokratická strana a Zelení sa v koaličnej zmluve dohodli, že povolia dospelým osobám kontrolovaný prístup k marihuane v predajniach s príslušnou licenciou, pripomína agentúra DPA.

Lauterbach vlani v októbri oznámil, že v spolkovej republike plánuje zlegalizovať držbu konopy do 30 gramov a takisto povoliť jej predaj dospelým na rekreačné účely. Kritici však vtedy tvrdili, že takýto návrh je v rozpore s právom EÚ i medzinárodným právom. Lauterbach v utorok povedal, že pôvodný návrh medzičasom pozmenili, aby bol v súlade s európskym právom a zároveň napĺňal ciele nemeckej vlády. Patrí medzi ne zníženie drogovej trestnej činnosti a zvýšenie ochrany mladých ľudí.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash/Ahmed Zayan/Ryan Lange
Domov
Zdieľať
Diskusia