Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
11. marca 2023, 14:25
Čas čítania 0:38

Slováci môžu od štátu získať až 15 000 € na rekonštrukciu domu. Zverejnili podmienky a termín, dokedy treba podať žiadosť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Odpoveď na žiadosť by mala prísť ľuďom do 30 dní.

Slovenská agentúra životného prostredia v rámci projektu Obnov dom ponúka občanom Slovenska peniaze na náklady spojené s rekonštrukciou bývania. Ľudia môžu od štátu dostať 75 % z celkových oprávnených nákladov, maximálne však sumu 15 000 €.

Potrebné je, aby človek preukázal usporenie energií o minimálne 30 %. Ak sa žiadateľovi podarí ušetriť na energiách 60 %, dostane 4 000 € ako bonus, ktoré mu budú vyplatené po rekonštrukcii. 

„Na dosiahnutie tohto cieľa stačí, ak žiadateľ zrealizuje minimálne jedno opatrenie zo skupiny A – čiže zateplenie obvodného plášťa, výmenu okien a dverí, zateplenie stropu a podlahy,“ uvádza ministerstvo životného prostredia v tlačovej správe.

Projekt Obnov dom je financovaný z európskeho plánu obnovy. Občania môžu podať žiadosti do konca apríla. Celá výzva so všetkými prílohami bude zverejnená 27. marca.

K vyplneniu žiadosti stačí priniesť občiansky preukaz, list vlastníctva a potvrdenie o veku stavby. Podľa šéfa rezortu životného prostredia Jána Budaja by mali žiadatelia do 30 dní od podania žiadosti dostať rozhodnutie o tom, či splnili podmienky.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: bugojno-danas.info
Domov
Zdieľať
Diskusia