Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
6. marca 2023, 17:43
Čas čítania 0:31

FOTO: Rusko bombardovaním vymazalo ukrajinské mesto z povrchu zemského. Dnes vyzerá ako z postapokalyptického filmu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V meste sa bojovalo už v roku 2014 pri anexii Krymu.

Rusko zbombardovalo ukrajinské mesto Marjinka do posledného domu. Fotografie mesta z posledných dní pripomínajú zábery z postapokalyptických filmov. Mesto, v ktorom pred vojnou žilo takmer 10-tisíc obyvateľov, ruská armáda vymazala z povrchu zemského, upozornil portál tvnoviny.sk.

V meste Marjinka sa bojovalo už v roku 2014 počas ruskej anexie Krymu, no najväčšia skaza prišla až v roku 2022, keď sa mesto na niekoľko mesiacov dostalo do oblasti frontovej línie.

„Marjinka už neexistuje,“ napísal Andrij Jermak z prezidentskej kancelárie Volodymyra Zelenského na Telegrame. K oznamu priložil aj fotografie, ktoré jeho slová potvrdzujú.

Mesto nachádzajúce sa na západe Doneckej oblasti, ktorú dnes Rusko do veľkej miery okupuje, skončilo so zdevastovanými obydliami aj ulicami, z ktorých sa vytratila všetka zeleň.

MarjinkaMarjinkaMarjinkaMarjinka
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia