Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
3. marca 2023, 16:40
Čas čítania 0:57

Prezidentka dnes odpustila zvyšok trestu mužovi, ktorého za marihuanu odsúdili na 7 rokov väzenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zuzana Čaputová dnes udelila dve milosti.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová udelila v piatok dve podmienečné milosti. Zvyšok trestu odpustila 31-ročnému mužovi, ktorý bol právoplatne odsúdený za zadováženie si a prechovávanie marihuany. Rovnako tak 53-ročnému mužovi, ktorého odsúdili za spáchanie majetkovej trestnej činnosti spred 30 rokov.

„Odsúdený zasadil tri rastliny marihuany, pričom návykovú látku ďalej nepredával, za čo mu bol udelený trest odňatia slobody vo výmere 7 rokov, pričom pôvodne mu prvostupňový súd uložil trest odňatia slobody vo výmere 10 rokov a 8 mesiacov,“ vysvetľuje prezidentská kancelária v oficiálnom zdôvodnení udelenia milosti.

Muž si dodnes odsedel 2 roky a 8 mesiacov, čo je podľa prezidentky možné z celkového pohľadu považovať za dostatočné. Odsúdený muž s marihuanou neobchodoval a nikdy predtým nebol súdne trestaný. Za mrežami ho vedenie väznice ohodnotilo kladne, a tak sa prezidentka rozhodla udeliť mu milosť.

Druhá milosť

Ako druhého prezidentka omilostila 53-ročného muža, ktorého odsúdili za majetkovú trestnú činnosť, ktorú spáchal pred 30 rokmi. 

„Omilostený je otcom piatich detí, pričom tri sú maloleté. Najmladšie z nich trpí závažnými duševnými ochoreniami, ktoré výrazne zhoršuje hrozba jeho vydania do výkonu trestu a jeho prípadné vyhostenie z krajiny, v ktorej dlhodobo žije a vedie usporiadaný život,“ objasňuje prezidentkina správa.

27. septembra 2023, 18:05 Čas čítania 0:20 Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila

„V minulosti bol súdom právoplatne odsúdený na trest odňatia slobody v trvaní 3 roky a 6 mesiacov za spáchanie majetkovej trestnej činnosti, ktorej sa dopustil pred 30 rokmi,“ konštatuje a uzatvára, že keby muža vydali na výkon trestu na Slovensku, malo by to neprimerane tvrdý dosah na jeho rodinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia