Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. februára 2023, 14:07
Čas čítania 0:55

OĽaNO naďalej trvá na septembrovom termíne predčasných volieb. Povedal predseda hnutia Igor Matovič

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Matovič v relácii RTVS O 5 minút 12 uviedol aj to, že neregistruje dopyt po tom, aby ho dočasne poverený premiér Eduard Heger nahradil vo funkcii predsedu hnutia OĽaNO.

Hnutie OĽaNO naďalej trvá na septembrovom termíne predčasných parlamentných volieb. V relácii RTVS O 5 minút 12 to uviedol poslanec Národnej rady SR a šéf OĽaNO Igor Matovič. Opozičný poslanec Marián Viskupič zo strany SaS povedal, že liberáli v pondelok nepodporia otvorenie mimoriadnej parlamentnej schôdze o skoršom termíne volieb a poskytnutí stíhačiek MiG-29 Ukrajine. 

Igor Matovič.
Igor Matovič. Zdroj: TASR/Dano Veselský

Formát rokovaní o termíne predčasných volieb určila podľa oboch diskutujúcich prezidentka SR Zuzana Čaputová, keď 18. januára povedala, že je pre ňu akceptovateľný aj september, ktorý si napokon parlament aj odhlasoval. „Naši voliči uprednostňujú septembrový termín volieb, my si tým pádom stojíme za týmto termínom,“ povedal Matovič. V prípade, ak by prezidentka vymenovala úradnícku vládu, bol by za čo najskoršie voľby.

Anketa:
Si za septembrový termín predčasných volieb?
Áno.
Nie.
Áno.
37 %
Nie.
63 %

V súvislosti so situáciou v hnutí OĽaNO Matovič uviedol, že neregistruje dopyt po tom, aby ho dočasne poverený premiér Eduard Heger nahradil vo funkcii predsedu, a dodal, že predpokladá, že Heger s dočasne povereným ministrom obrany Jaroslavom Naďom pôjdu skôr vlastnou cestou.

Viskupič v diskusnej relácii kritizoval návrh OĽaNO poskytnúť voličom za účasť v najbližších parlamentných voľbách po 500 eur. Pýta sa, ktorá krajina vo svete platí ľuďom za to, aby prišli voliť. Nepáči sa mu ani návrh na mimoriadne zdanenie zisku Slovnaftu. Matovič zdôraznil, že legislatívne návrhy musia obsahovať aj informácie o ich finančnom krytí. Odmenu 500 eur za účasť vo voľbách preto navrhuje pokryť príjmami z mimoriadnej dane pre rafinérie. Odmietol, že by išlo o volebnú korupciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia