Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
18. februára 2023, 17:31
Čas čítania 0:46

Viktor Orbán vo výročnom prejave odmietol prerušiť ekonomické vzťahy s Ruskom. To isté odporúča aj Západu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa Orbána nepredstavuje ruská armáda pre štáty NATO riziko.

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán vystúpil s výročným prejavom o stave republiky. Odmietol v ňom prerušiť vzťahy s Ruskom a vyhlásil, že ruská armáda pre Maďarsko nepredstavuje riziko. „Je zrejmé, že ruská armáda nie je v stave, aby mohla napadnúť Severoatlantickú alianciu, a ešte dlho v takom stave nebude.“

Práve členstvo v NATO označil za existenčnú otázku, „keďže Maďarsko je príliš na východe na to, aby sa tohto členstva mohlo vzdať“. 

Šéf Fideszu v prejave obhajoval maďarské rozhodnutie neangažovať sa vo vojne a označil ho za jediné morálne správne rozhodnutie. Zároveň ubezpečil, že do Maďarska bude naďalej umožňovať vstup ukrajinských utečencov.

Maďarsko podľa jeho slov zachová ekonomické vzťahy s Ruskom a odporúča to aj zvyšku západného sveta. Konštatoval však, že v strategických cieľoch Maďarsko súhlasí so Západom. „Aj Maďarsko potrebuje, aby Rusko nebolo hrozbou a aby Ukrajina bola suverénna. Náš pohľad je rozdielny v prostriedkoch. Kým tí, ktorí presadzujú vojnu, to chcú dosiahnuť vojnou, my prímerím,“ zhrnul premiér.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Viktor Orbán sa vyjadril aj k postoju USA a vyjadril nádej, že na budúci rok v nich vyhrajú prezidentské voľby jeho „republikánski priatelia“, ktorí si spolu s Rusmi a Európanmi spoločne sadnú k mierovým rokovaniam. 

Domov
Zdieľať
Diskusia