Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
18. februára 2023, 12:08
Čas čítania 0:34

NAKA navrhla pre košického župana Rastislava Trnku väzbu. Hrozí mu 12 rokov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rastislav Trnka kandidoval s podporou KDH a ďalších politických strán. Je podozrivý z ekonomickej trestnej činnosti v súvislosti s kauzou predražených teplomerov.

NAKA podala návrh na vzatie do väzby dvoch zo siedmich obvinených – Rastislava Trnku a dodávateľa predražených teplomerov Richarda Redaya. Potvrdila to hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

V rámci akcie Valentín uskutočnila podľa Korzára NAKA dovedna až sedem výsluchov, a keďže podľa polície ide o škodu veľkého rozsahu, obvineným nehrozí len základná sadzba do troch rokov, ale aj prísnejší odsek – väzenie na sedem až dvanásť rokov.

Rastislav Trnka
Zdroj: TASR/František Iván

Rastislav Trnka kandidoval s podporou KDH a ďalších politických strán. Je podozrivý z ekonomickej trestnej činnosti v súvislosti s kauzou predražených teplomerov. Úrad špeciálnej prokuratúry včera na Facebooku informoval, že zadržaných bolo 6 osôb, a avizoval, že polícia realizuje domové a iné prehliadky.

„Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie piatim osobám, a to Richardovi R., Rastislavovi T., Martinovi S., Jánovi S. a Antonovi T. za pokračovací zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spáchaný formou spolupáchateľstva,“ doplnila policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová.

Domov
Zdieľať
Diskusia