Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
14. februára 2023, 14:29
Čas čítania 1:21

Český exposlanec Feri obvinený z viacerých znásilnení tvrdí, že je nevinný. Na súde dnes argumentoval aj starými konverzáciami

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Dominik Feri sa po medializácii prípadu vzdal poslaneckého mandátu, odstúpil z kandidátky a prerušil svoje členstvo v strane TOP 09. Z verejného života sa stiahol a v máji 2022 sa údajne pokúsil o samovraždu.

Expolitik Dominik Feri, ktorý je obžalovaný z dvoch znásilnení a jedného pokusu o znásilnenie, čelí desaťročnému pobytu za mrežami. Feri na súde vyhlásil, že všetky skutky opísané v obžalobe považuje za sporné. „Som nevinný, nikdy som sa nedopustil žiadneho násilia,“ vypovedal.


Súd z pojednávania čiastočne vylúčil verejnosť. Novinári a ostatní ľudia si tak mohli vypočuť len jeho prvú časť, v ktorej zaznela obžaloba a výpoveď exposlanca. Svedectvá obetí už boli neverejné.


Feri pred súdom svoju vinu odmieta. To, čo je opísané v obžalobe, je podľa jeho slov nechutné a nikdy by toho nebol schopný. Odmietol, že by ženy držal vo svojom byte alebo im niečo dal do ponúknutého nápoja, ako to uviedla jedna z nich.

Iba sme sa bozkávali

Pred súdom čítal súkromnú písomnú konverzáciu so svojím kamarátom, v ktorej mu opisoval, že sa rande s jednou z poškodených žien nikam neposunulo a iba sa bozkávali. Chcel tým dokázať, že s ňou nemal pohlavný styk, ako ona vypovedala. „Prekvapuje ma miera detailov, ktoré poškodené prejavujú aj takmer po siedmich rokoch,“ čudoval sa tiež exposlanec.


Podľa vlastných slov netrpel nedostatkom záujmu žien, a preto nemal dôvod si u niekoho vynucovať pohlavný styk. Feri kritizoval aj prácu polície a štátnej zástupkyne, ktorí podľa neho vyšetrovanie zbytočne predlžovali.

O znásilnenie sa údajne pokúsil priamo v parlamente

Obžaloba opisuje tri skutky, pričom pri dvoch vraj Feri – ešte ako študent Právnickej fakulty Univerzity Karlovej a člen zastupiteľstva mesta Teplice – znásilnil vo svojom byte v Prahe dve ženy.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Jedna z nich mala v tom čase 17 rokov, aj preto mu pri preukázaní viny hrozí vyššia trestná sadzba. Tretí skutok, klasifikovaný ako pokus o znásilnenie, sa podľa obžaloby odohral v Poslaneckej snemovni Parlamentu ČR.

Svedectvá viacerých žien, ktoré opisovali svoje skúsenosti s nevhodným správaním sa vtedajšieho politika, sa objavili v médiách pred voľbami do poslaneckej snemovne v roku 2021. Pred súd sa nakoniec dostali tri z nich. Feri sa po medializácii vzdal poslaneckého mandátu, odstúpil z kandidátky a prerušil svoje členstvo v strane TOP 09. Z verejného života sa stiahol a v máji 2022 sa údajne pokúsil o samovraždu.

Dominik Feri
Zdroj: Refresher/David Marcin
Domov
Zdieľať
Diskusia