Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
13. februára 2023, 18:42
Čas čítania 1:02

Slovenka, ktorá sa pri Pezinku pokúsila dýkou dobodať frajerku expriateľa, spoznala svoj trest. Za mrežami si posedí dlhé roky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žena sa k činu priznala. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Obžalovaná Bibiana Sch. dostala za pokus o vraždu partnerky svojho expartnera 15-ročný trest väzenia. Verdikt Špecializovaného trestného súdu v Pezinku zatiaľ nie je právoplatný. O odvolaniach obžalovanej i prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry ešte bude rozhodovať Najvyšší súd SR. 


Bibiana Sch. sa ku skutku priznala v priebehu hlavného pojednávania. O vraždu sokyne sa pokúsila vlani v kozmetickom salóne vo Vinosadoch v okrese Pezinok. „Vzhľadom na to súd vykonal len dokazovanie týkajúce sa výšky trestu a ochranného opatrenia," priblížila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Senát Špecializovaného trestného súdu uznal obžalovanú za vinnú z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu. „Uložil jej trest odňatia slobody vo výmere 15 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia,“ dodala hovorkyňa.

Sokyňu bodala loveckou dýkou

Súd jej uložil aj trest prepadnutia veci, ako aj ochranný dohľad v trvaní dvoch rokov. Nariadil jej aj ďalšie povinnosti a obmedzenia, napríklad zákaz akéhokoľvek kontaktu s poškodenou.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Mladá vysokoškoláčka sa ešte v lete pod falošnou identitou objednala do salónu krásy, ktorý vlastní Dominika. Po príchode do salóna ju Bibiana začala bodať loveckou dýkou. „Bodla ma nožom do chrbta a do hlavy, trvalo to naozaj krátko,“ opísala situáciu Dominika, ktorá útok prežila.

Podľa špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica bola obžalovaná závislá od osoby bývalého priateľa. „Aj po ich rozchode mala veľmi intenzívny záujem o to, aby sa k nej vrátil, aj ho prejavovala,“ povedal. Obeť vraj mala šťastie, že prežila. „Poškodená sa veľmi intenzívne bránila a mala aj obranné zranenia na rukách. Vďaka tomu, že sa intenzívne bránila, neprišlo k dokonaniu samotného trestného činu,“ objasnil Lipšic pre TV Joj.

Domov
Zdieľať
Diskusia