Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Kamila Šebestová
9. februára 2023, 15:10
Čas čítania 0:26

Znížili by si poslanci platy o 3 000 €? „Matovičov nápad je počin zdochýnajúceho koňa.“ (Anketa z parlamentu)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pýtali sme sa poslancov, či by boli ochotní znížiť si platy o 3 000 eur, ako navrhuje Igor Matovič. Väčšina z nich z tohto nápadu nebola nadšená.

Bývalý predseda vlády Igor Matovič navrhuje zníženie poslaneckých platov. Poslancom podľa neho stačí 2 000 eur namiesto 5 000. Svoj nápad predniesol v súvislosti s rozpravou o predčasných voľbách, ktoré podľa neho treba čo najviac oddialiť. 

My tie peniaze nemíňame, trištvrte z nich máme na účte, ani v podstate neviem, čo s nimi máme urobiť. Prídem preto s návrhom na zníženie platu poslancov s tým, aby zvyšok doplácali politické strany, lebo to vidím na hospodárení nášho hnutia,“ povedal Igor Matovič.

Zaujímalo nás, či s nápadom bývalého predsedu vlády súhlasia opoziční či koaliční poslanci. Vybehli sme preto do parlamentu, aby sme zistili, aké sú ich názory na zníženie platu. Viac sa dozvieš v ankete. 

Domov
Zdieľať
Diskusia