Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. februára 2023, 11:21
Čas čítania 0:31

Pod ruinami prežila akoby zázrakom. Vyše 50 hodín po zemetrasení v Turecku vytiahli z trosiek živú ženu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ženu vo veku 58 rokov údajne zachránili zo zrúteného hotela.

Zranenú ženu vytiahli živú z trosiek budovy 52 hodín po ničivom zemetrasení, ktoré v pondelok postihlo juhovýchod Turecka. Zábery televízie NTV v stredu zaznamenali záchranné služby v tureckej provincii Kahramanmaraš blízko hranice so Sýriou, ako nesú ženu na nosidlách do sanitky.

8. februára 2023, 8:15 Čas čítania 0:37 FOTO: Slovenskí hasiči už nasadzujú svoje životy v Turecku. Takto prečesávajú trosky po zemetrasení a snažia sa nájsť preživších FOTO: Slovenskí hasiči už nasadzujú svoje životy v Turecku. Takto prečesávajú trosky po zemetrasení a snažia sa nájsť preživších

Ženu vo veku 58 rokov údajne zachránili zo zrúteného hotela. Provinciu Kahramanmaraš zasiahlo zemetrasenie veľmi vážne. Malo magnitúdu 7,8 a vyskytlo sa v pondelok o 04.17 h miestneho času (02.17 h SEČ). Ďalšie silné zemetrasenie – ale o niečo slabšie – s magnitúdou 7,5 nastalo v ten istý deň okolo poludnia.

V Turecku a Sýrii zahynuli tisíce ľudí, podľa najnovších informácií si už zemetrasenie vyžiadalo viac ako 9 500 obetí. Niektorých ranených nájdených v sutinách odvážajú na liečbu do Istanbulu cez Atatürkovo letisko, ktoré pre civilnú leteckú dopravu po zemetrasení zatvorili, uviedla televízia NTV.

Záchranári vytiahli ženu z trosiek budovy, ktorá sa zrútila v dôsledku zemetrasenia v meste Kahramanmaraš.
Záchranári vytiahli ženu z trosiek budovy, ktorá sa zrútila v dôsledku zemetrasenia v meste Kahramanmaraš. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia