Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
2. februára 2023, 9:50
Čas čítania 0:40

Vallo s Hegerom sa do seba pustili pre ceny energií. Slováci sa nemôžu skladať na Bratislavu, odkázal premiér

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Primátor Bratislavy kritizuje vládu, že oberá samosprávy o milióny. Heger odpovedá.

Eduard Heger vo svojom facebookovom statuse kritizuje primátora Bratislavy Matúša Valla. Reaguje tak na primátorovo vyhlásenie, v ktorom píše, že vláda pripravila hlavné mesto o niekoľko miliónov eur.

Vláda schválila, že všetky príjmy z predaja elektrickej energie vyrobenej z odpadu budú nad úrovňou 100 eur za MWh zdanené sadzbou 90 percent. Takýmto spôsobom sa však elektrická energia vyrába iba v Bratislave a v Košiciach. „Keď sa dnes chvália, že dali rodinám daňový bonus, ja musím dodať aj to, že ten zvýšený daňový bonus platia naše mestá a obce. A najviac zo všetkých Bratislava,“ píše Vallo.

Eduard Heger však vo svojom statuse tvrdí, že vláda nesie zodpovednosť za všetkých občanov a nie iba za Bratislavčanov. Súčasné nastavenie zastropovania cien energií a zdaňovanie výrobcov považuje za spravodlivé riešenie. „Ak štát pristúpil k zastropovaniu nižších cien pre domácnosti, školy, nemocnice, mestá a obce, tak je spravodlivé uplatniť aj strop pre výrobcov, ktorí mimoriadne zarábajú“ píše premiér vo svojom statuse.

Podľa premiéra by v opačnom prípade na elektrinu pre Bratislavu doplácali všetci občania Slovenska.

Domov
Zdieľať
Diskusia