Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
1. februára 2023, 21:40
Čas čítania 0:46

Fico zvolal stretnutie s veľvyslancami, aby sa posťažoval. Od diplomatov sa dočkal kritiky za šírenie hoaxov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa veľvyslancov šíria predstavitelia Smeru nepravdivé informácie o vojne na Ukrajine, poskytnutej vojenskej pomoci v podobe dodávok zbraní a tiež nepravdy o NATO a USA.

Líder strany Smer-SD Robert Fico sa dnes stretol s veľvyslancami USA, Veľkej Británie a krajín EÚ. Kým Fico stretnutie opísal ako otvorené a konštruktívne, prítomní veľvyslanci vyvodili celkom iné závery, informuje Denník N. 

Fico pred diplomatmi zdôrazňoval vnútropolitické problémy krajiny a obavy z toho, že ho chce súčasná vláda zlikvidovať. Veľvyslanci z Francúzska či Británie na Facebooku vyjadrili svoje obavy o zahraničnopolitickú orientáciu opozičnej strany Roberta Fica. 

Diplomatom sa nepozdávajú vyjadrenia členov strany Smer, ktoré sa týkajú vojnového konfliktu na Ukrajine. Podľa nich šíria nepravdivé informácie o poskytnutej vojenskej pomoci v podobe dodávok zbraní a tiež nepravdy o NATO a USA. Britský veľvyslanec Nigel Baker si myslí, že „takéto vyjadrenia nenapomáhajú dôvere v úprimné bilaterálne vzťahy a narúšajú dlhodobo budované partnerstvá“. 

Za šíriteľa dezinformácií Fica nepriamo označil aj nový americký veľvyslanec Gauman Rana. Podľa Rana „opakované šírenie dezinformácií s cieľom politického zisku poškodzuje demokraciu“.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Fico sa na Facebooku vyjadril, že zahraničná orientácia jeho strany nebola predmetom diskusie. „Keď hovoríte o nízkych platoch a vysokých cenách, o rozvrate štátu, že nás chcú do volieb pozatvárať, nič z toho ich nezaujíma,“ napísal. Podľa neho vojnu s Ruskom Ukrajina nevyhrá a zásielky zbraní iba predlžujú utrpenie Ukrajincov. 

 
Domov
Zdieľať
Diskusia