Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Florián Meričko
1. februára 2023, 8:49
Čas čítania 0:44

Toto sú najlepšie zarábajúci funkcionári na Slovensku. Prezidentka Čaputová nie je ani v prvej desiatke

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poslanci NR SR ani prezidentka nie sú ani zďaleka najlepšie zarábajúcimi funkcionármi na našom území.

Príjmy štátnych funkcionárov za rok 2021 odhalili viaceré prekvapenia. Najlepšie zarábajúcim úradníkom je podľa výpisov, ktoré zverejnila Národná rada Slovenskej republiky, Peter Kažimír, informuje portál aktuality.sk.

Ako guvernér Národnej banky Slovenska si Kažimír ročne prilepší o viac ako 300-tisíc eur. Podobne je na tom aj viceguvernér NBS Ľudovít Ódor, ktorý za rok 2021 zarobil približne 260-tisíc eur.

Heger a prezidentka môžu ticho závidieť

Dočasne poverený premiér Eduard Heger zarobil za dvanásť mesiacov iba štvrtinu z toho, čo dostala väčšina členov Bankovej rady NBS. Plat prezidentky Zuzany Čaputovej sa pohybuje na úrovni 12-tisíc eur mesačne, čo je stále podstatne menej v porovnaní s vyššie uvedenými funkcionármi s výnimkou Hegera.

Nadštandardné ohodnotenie však nemajú len členovia Bankovej rady NBS. Bývalému predsedovi SPP Milanovi Urbanovi prišlo za rok na účet takmer 237-tisíc eur.

Súčasný šéf Rady RTVS Igor Gallo zarobil 288-tisíc eur. Hlavnú časť príjmu tvorilo štedré odstupné, ktoré mu vyplatila Slovenská elektrizačná a prenosová sústava, približujú aktuality.sk.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Celkové príjmy štátnych funkcionárov nemožno úplne jasne definovať. Veľa úradníkov zaradilo vyššie sumy do kategórie „iné príjmy“. Do tejto kategórie sa zmestia napríklad odmeny z výkonu funkcie alebo zárobok z inej podnikateľskej činnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia