Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
31. januára 2023, 18:05
Čas čítania 0:52

Štát prezradil, kedy bude Slovákom vydávať už len nový dizajn značiek. Staré EČV zo skladov zmiznú do pár mesiacov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

S koncom starých evidenčných čísiel vozidiel sa postupne končí aj dvojkrokový prepis vozidla.

Viacerí vodiči na Slovensku už majú nové typy tabuliek s evidenčným číslom vozidla (EČV) a priebežne im na vyžiadanie prichádzajú ďalšie. Až do vyčerpania skladových zásob sa vydávajú aj tabuľky s pôvodným dizajnom. Tento prechodný stav bude podľa odhadov úradov trvať už len do konca marca. Následne už každý automaticky dostane nový dizajn.

„Ak vlastník či prevádzkovateľ vozidla požiada o celoslovenskú tabuľku s evidenčným číslom s novým dizajnom, umožňujeme mu to. Nové tabuľky mu následne doručí kuriér,“ priblížila hovorkyňa.

„Viacerí vodiči na Slovensku už majú nové tabuľky a priebežne im na vyžiadanie prichádzajú ďalšie. Nové tabuľky budú doručené tiež každému, kto využije elektronické služby,“ dodala.

Informácie, ako postupovať, nájdu občania v opisoch k elektronickým službám Žiadosť o zmenu držby alebo vlastníctva vozidla a Žiadosť o výmenu TEČ.

Nové evidenčné čísla vozidiel

Od nového roka sa zaviedli celoslovenské evidenčné čísla vozidiel bez skratky okresu. Ruší sa tak aj dvojkrokový prepis vozidla. Kompletný prepis aj s vydaním nových dokladov bude možné urobiť na ktoromkoľvek dopravnom inšpektoráte, pričom v prípade potreby sa budú doklady aj tabuľky zasielať kuriérom. Zmenil sa aj dizajn tabuliek.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Nové tabuľky sa vyrábajú v Banskej Bystrici v štátnej akciovej spoločnosti Automobilové opravovne MV SR.  Za štyri roky by sa týmto štýlom malo ušetriť približne 4,8 milióna eur ako predošlé roky, v ktorých sa vyrábali EČV u externého dodávateľa.

Domov
Zdieľať
Diskusia