Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. januára 2023, 21:37
Čas čítania 0:38

Už 14-tisíc mladých Slovákov požiadalo o lacné nájomné byty, ktoré sľubuje štát. Hlásia sa páry s deťmi, ale aj absolventi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najviac záujemcov je vo veku od 25 do 35 rokov.

Záujem o štátom podporované nájomné bývanie neustále stúpa. Agentúra štátom podporovaného nájomného bývania za posledných desať dní eviduje takmer 14 000 žiadostí prevažne od mladých Slovákov.

V bytoch zo systému štátom podporovaného nájomného bývania by chcelo dohromady bývať už 33 252 ľudí. Ide hlavne o mladé rodiny s deťmi či absolventov škôl. Najviac záujemcov je vo veku od 25 do 35 rokov.

„Urobíme všetko pre to, aby sme umožnili odovzdanie prvých bytov čo najskôr. Záujem občanov svedčí o potrebe takéhoto modelu bývania na Slovensku,“ uviedol šéf agentúry.

Nájomné byty majú zatiaľ pozitívny ohlas

Najviac žiadostí agentúra eviduje o byty v Bratislavskom, Košickom, Trnavskom a Žilinskom kraji. Najväčší záujem je o dvojizbové a trojizbové byty.

Pilotný projekt nájomných bytov od dvoch investorov prinesie približne 9 000 bytov za 1,5 miliardy eur, no agentúra stále rokuje aj s ďalšími investormi, ktorí majú záujem na Slovensku stavať nájomné byty.

Šéf agentúry dodal, že záväzná registrácia záujemcov o konkrétny byt bude možná počas najbližších mesiacov.

Domov
Zdieľať
Diskusia