Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Eduard Starkbauer
25. januára 2023, 19:37
Čas čítania 0:40

Známy popradský hotel, v ktorom vraždila partia Mikuláša Černáka, nadobro zatvorili. Po predaji dostane nové využitie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Známy popradský hotel prejde zmenou vlastníka aj účelu.

V popradskom hoteli Gerlach, v ktorom v roku 1997 členovia mafiánskej skupiny okolo Mikuláša Černáka odrezali hlavu bývalého policajta Gustáva Slivenského, bude po novom podľa informácií Plus 7 dní domovom dôchodcov.

Hotel spájaný s Milanom Reichelom, ktorý mal v minulosti blízko k podsvetiu, na kolená definitívne položila súčasná energetická kríza. Vlastníkom hotela je dnes spoločnosť RetroTatry, na ktorej čele stojí podnikateľ Stanislav Chovanec.

Samotný Reichel pritom opakovane tvrdí, že on majiteľom hotela nie je, no jeho rodina má pod kontrolou minimálne lukratívne pozemky v bezprostrednej blízkosti budovy.

Hotel Gerlach
Hotel Gerlach. Zdroj: Wikimedia/Michal Klajban

Z hotela bude možno domov dôchodcov

Majiteľ hotela Chovanec už podľa všetkého našiel potenciálneho záujemcu, ktorý Gerlach odkúpi. O predaji rokuje už od novembra 2021 so Štefanom Šalapom, ktorého cieľom je budovu premeniť na zariadenie pre seniorov. Takýchto zariadení je vraj v Poprade a okolí nedostatok.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Uzavretie obchodu by podľa informácií Plus 7 dní malo prebehnúť do niekoľkých týždňov. Peniazmi z predaja plánuje spoločnosť RetroTatry pokryť dlhy na poistnom, ale aj svoje pohľadávky voči mestu Poprad vo výške asi 80-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia