Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Daniel Mikolášik
14. januára 2023, 18:09
Čas čítania 0:30

Zomrela Marfuša z Mrázika. Ruská herečka Inna Čurikovová sa dožila 79 rokov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zomrela na následky zranení, ktoré utrpela pri páde v divadle.

Vo veku 79 rokov zomrela známa ruská herečka Inna Čurikovová, ktorú Slováci poznajú najmä ako postavu Marfuše, nevlastnej sestry Nastenky z kultovej sovietskej vianočnej rozprávky Mrázik z roku 1964. O úmrtí informovala agentúra RIA Novosti.

Inna Čurikovová, ktorá si zahrala Marfušu v kultovej ruskej vianočnej rozprávke Mrázik.
Inna Čurikovová, ktorá si zahrala Marfušu v kultovej ruskej vianočnej rozprávke Mrázik. Zdroj: Gorky Film Studios/volně k použití

Agentúre smrť potvrdil Mark Varshaver, riaditeľ ruského divadla Lenkom, podľa ktorého sa posledná rozlúčka s národnou umelkyňou Sovietskeho zväzu uskutoční v utorok 17. januára. V divadle mala angažmán od roku 1973 a ešte do polovice minulého roku, keď sa vážne zranila, aktívne vystupovala.

Umrela na následky ťažkých zranení, ktoré utrpela ešte minulý rok v lete, keď spadla z divadelnej scény. S niekoľkými zlomeninami ju vtedy hospitalizovali v nemocnici. Zo zranení sa jej už, žiaľ, nepodarilo zotaviť. Rodáčka z Baškirska zomrela v Moskve. Počas svojho života verejne odsudzovala viaceré kroky vlády prezidenta Vladimira Putina.

Inna Čurikovová v roku 2018.
Inna Čurikovová v roku 2018. Zdroj: Wikimedia/Presidential Press and Information Office/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia