Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
1. januára 2023, 17:59
Čas čítania 1:24

Black Eyed Peas vystúpili v poľskej televízii s dúhovými páskami. Politici vidia „homopropagandu za milión“

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Americká skupina zaskakovala za Mel C, ktorá odmietla na poslednú chvíľu vystúpiť.

Počas silvestrovského vystúpenia verejnoprávnej televízie poľskej TVP vystúpila aj americká Rn'B skupina Black Eyed Peas. Členovia skupiny, ktorí si na ramená na znak podpory LGBTI+ ľudí nasunuli dúhové pásky, si však pohnevali vládnych predstaviteľov. Predstavitelia strany Solidarna Polska hovoria o deviácii, hanbe a propagácii „LGBT ideológie“.

Silvestrovské varieté vysielané z tatranského Zakopaného stálo podľa Notes from Poland v prepočte asi milión eur. Black Eyed Peas sa do pozície headlinerov večera dostali po tom, čo predchádzajúca hviezda Mel C odmietla vystúpiť. Bývalá Spice girl pritom ako dôvod uviedla „problémy, ktoré sa nezhodujú s komunitami, ktoré podporuje“.

Vystúpenie skupiny ozdobenej páskami, počas ktorého interpretovala svoj najväčší Where Is the Love?, si pozrelo až 8,3 milióna Poliakov. „Sme Black Eyed Peas... alebo môžete povedať Black Eyed Peace, pretože sme za mier, rovnosť, harmóniu. Nie sme Black Eyed PiS,“ uviedol po koncerte na sociálnej sieti frontman Will.I.am s odkazom na poľskú vládnucu stranu Právo a spravodlivosť (PiS).

Vystúpenie aj reč, v ktorej Will.I.am priamo podporil LGBTQ+ komunitu, kritizovali predovšetkým námestníci ministrov spravodlivosti a pôdohospodárstva. „Propagácia LGBT v TVP2. HANBA! Nie je to Silvester snov, ale Silvester deviácií,“ uviedol na Twitteri námestník ministra spravodlivosti Marcin Warchoł zo strany Solidarna Polska. Námestník ministra poľnohospodárstva Janusz Kowalski dokonca nazval vystúpenie „homopropagandou za 1 milión dolárov“.

Situáciu sa snažila upokojiť poslankyňa PiS a členka Národnej mediálnej rady Joanna Lichocka, ktorá svojich vládnych kolegov povzbudila, aby sa namiesto komentovania vystúpenia zabávali. Strana PiS, ktorá je v Poľsku pri moci od roku 2015, však ešte pred ostatnými voľbami presadzovala, že „LGBT ideológia“ je cudzí súbor hodnôt ohrozujúcich poľskú rodinu a štát a je „ešte nebezpečnejšia“ ako komunizmus.

Domov
Zdieľať
Diskusia