Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. januára 2023, 10:10
Čas čítania 1:00

Dojímavý príhovor prezidenta Zelenského: Bojujeme a budeme bojovať aj naďalej. Až kým nezvíťazíme

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ukrajinský prezident prejav predniesol bezprostredne po tom, čo Ukrajinu zasiahla ďalšia vlna ruských raketových útokov.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vzdal vo svojom novoročnom prejave hold všetkým, ktorí bránia svoju vlasť. Opäť dôsledne zopakoval, že Ukrajina bude bojovať proti invázii ruskej armády, až kým nezvíťazí. „Bojujeme a budeme bojovať aj naďalej. Až kým nezvíťazíme,“ vyhlásil.

Prezident prejav predniesol bezprostredne po tom, čo Ukrajinu zasiahla ďalšia vlna ruských raketových útokov. Zelenskyj sa preto poďakoval všetkým, ktorí sú zapojení do jej obrany.


„Chcem vám všetkým povedať: Ukrajinci, ste neuveriteľní! Pozrite sa, čo sme urobili a čo robíme: Ako naši vojaci od prvých dní drvia túto ,druhú najsilnejšiu armádu sveta‘. Ako naši ľudia zastavili ich techniku a pechotu...,“ povedal Zelenskyj.

V novoročnom príhovore apeloval na úsilie každého občana. „Vo veľkej vojne sa nedejú malé veci,“ pokračoval. „Nič nie je zbytočné. Každý z nás je bojovník. Každý z nás je vpredu. Každý z nás je pilierom obrany. Bojujeme ako jeden tím — celá krajina, všetky naše regióny. Obdivujem vás všetkých. Chcem poďakovať každému neporaziteľnému regiónu Ukrajiny.“

Rusko v sobotu vypálilo na Ukrajinu viac ako 20 riadených striel, 12 z nich zneškodnila ukrajinská protivzdušná obrana, z toho šesť nad Kyjevom. Rusko od polovice októbra podniklo 11 sérií rozsiahlych raketových útokov zameraných z veľkej časti na infraštruktúru. 

V Kyjeve bolo výbuch počuť aj v nedeľu o 0.35 h miestneho času. Podľa jeho starostu Vitalija Klička bol výsledkom činnosti protivzdušnej obrany.

Domov
Zdieľať
Diskusia