Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Martin Adam Pavlík
30. decembra 2022, 11:48
Čas čítania 0:59

S legendárnym Pelém sa lúčia Messi a Ronaldo. Za futbalistom smúti aj jeho storočná mama

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
S legendárnym Pelém sa lúčia Messi a Ronaldo. Za futbalistom smúti aj jeho storočná mama
Zdroj: Wikimedia Oliver F. Atkins,

Brazílskeho futbalistu si uctili najväčšie futbalové hviezdy súčasnosti.

Vo veku 82 rokov vo štvrtok zomrel brazílsky futbalista Pelé, vlastným menom Edson Arantes do Nascimento. Legendárny hráč bojoval s rakovinou hrubého čreva a posledný mesiac bol v paliatívnej starostlivosti. Úctu mu vzdal na sociálnej sieti Argentínčan Lionel Messi či jeho portugalský náprotivok Cristiano Ronaldo.

„Vyjadrujem hlbokú sústrasť celej Brazílii a najmä rodine pána Edsona Arantesa do Nascimenta. Rozlúčka s večným kráľom Pelém nikdy nebude stačiť na vyjadrenie bolesti, ktorá v súčasnosti objíma celý futbalový svet. Inšpiroval milióny ľudí,“ napísal Portugalčan.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cristiano Ronaldo (@cristiano)

 

„Náklonnosť, ktorú mi vždy prejavoval, bola obojstranná v každej chvíli, ktorú sme spolu trávili, dokonca aj na diaľku. Nikdy sa na neho nezabudne a jeho spomienka bude navždy žiť v každom z nás milovníkov futbalu. Odpočívaj v pokoji, kráľ Pele,“ doplnil Ronaldo.

Ako píše denník Pravda, za Pelém smúti aj jeho matka Celeste, ktorá sa nedávno dožila stovky. Pred mesiacom jej futbalista venoval emotívny príspevok na Instagrame. „Odmalička ma naučila hodnotám lásky a pokoja. Mám viac ako sto dôvodov na to, aby som bol vďačný za to, že som jej synom. Zdieľam túto fotografiu s množstvom emócií na oslavu tohto dňa. Ďakujem za každý deň po tvojom boku, mami,“ napísal.

Pelého pohreb sa uskutoční v meste Santos pri Sao Paule v utorok, pričom deň predtým si zosnulého futbalistu budú môcť uctiť fanúšikovia na štadióne Vila Belmiro, kde bude jeho truhla dostupná verejnosti. Utorkový pohreb bude len za účasti rodiny.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pelé (@pele)

Domov
Zdieľať
Diskusia