Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. decembra 2022, 13:56
Čas čítania 0:35

K zrušeniu koncesionárskych poplatkov prebehne ešte odborná diskusia. Podľa Hegera treba verejnoprávnu televíziu chrániť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa Hegera nezáleží na tom, či občania zaplatia RTVS koncesionárske poplatky, alebo zdrojom financovania budú dane.

K novému mechanizmu nahrádzajúcemu zrušenie koncesionárskych poplatkov prebehne ešte odborná diskusia. Ich výpadok má byť nahradený novým „stabilným elementom financovania“, uviedol dočasne poverený premiér Eduard Heger. V ich zrušení problém nevidí.


Po zrušení koncesionárskych poplatkov treba podľa Hegera verejnoprávnu televíziu ochrániť pred vplyvom politikov. „Musíme zabezpečiť stabilný príjem, o ktorom nebudú rozhodovať politici tak, ako sa im páči,“ skonštatoval.


Podľa Hegera nezáleží na tom, či občania zaplatia RTVS koncesionárske poplatky, alebo zdrojom financovania budú dane, sú to podľa neho všetko verejné peniaze. „Štát nájde mechanizmus, či už to bude percento hrubého domáceho produktu, ktorý bude každoročne určený na financovanie RTVS, alebo nejaký iný spôsob,“ povedal Heger. Dodal, že nový mechanizmus musí byť ustanovený zákonom, aby ho politici každý rok nemenili a zabránilo sa tak politickému vplyvu na RTVS.


Nový mechanizmus financovania by mal byť podľa Hegera schválený najneskôr do 30. 6. 2023, keďže koncesionárske poplatky končia od júla 2023.

Domov
Zdieľať
Diskusia