Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
25. decembra 2022, 10:05
Čas čítania 0:36

V USA zabíja extrémne sneženie s mrazom: vyžiadalo si už 28 obetí, vodiči na cestách s nulovou viditeľnosťou nemajú žiadnu šancu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Úrady na cestách hlásili takmer nulovú viditeľnosť a mnohí Američania uviazli cez Vianoce na letiskách pre zrušené lety.

Vlna mrazivého počasia sprevádzaného výdatným snežením a silným vetrom si v Spojených štátoch amerických vyžiadala už najmenej 28 obetí. Podobné počasie zasiahlo aj väčšinu územia Kanady, kde úrady obyvateľov varujú pred ďalším zhoršením počasia.


V dôsledku zlého počasia zostalo v USA počas soboty bez dodávok elektriny viac ako pol milióna odberateľov. Dodávatelia elektriny v 13 štátoch medzičasom vyzvali svojich klientov, aby obmedzili spotrebu elektriny, pretože hrozia výpadky v dodávkach prúdu.


Zrušené alebo odložené na neskôr boli v sobotu stovky letov, pričom mnohí ľudia, ktorí sa na poslednú chvíľu chystali cestovať na Vianoce k blízkym, uviazli na letiskách. Takéto počasie vládne na väčšine územia Spojených štátov vrátane južných oblastí už tretí deň.


Dopravné úrady vo viacerých štátoch USA hlásili na cestách takmer nulovú viditeľnosť. Informovali, že povrch ciest je zľadovatený a fúka prudký vietor. Úrady ľudí dôrazne vyzvali, aby zostali doma, aj keď Vianoce sú v doprave zvyčajne jedným z najrušnejších období v roku.

Mark Sorter odstraňuje sneh z klziska v centre mesta Des Moines v americkom štáte Iowa v piatok 23. decembra 2022.
Mark Sorter odstraňuje sneh z klziska v centre mesta Des Moines v americkom štáte Iowa v piatok 23. decembra 2022. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia