Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták
22. decembra 2022, 22:02
Čas čítania 0:40

Zakladateľa skrachovanej burzy FTX Bankmana-Frieda prepustili. Musí zaplatiť astronomickú kauciu

Kategória:
Ekonomika
Uložiť Uložené

Súd si myslí, že riziko jeho úteku je nízke.

Zakladateľa kryptoburzy FTX Sama Bankmana-Frieda prepustil súd na kauciu. Rozhodol tak po dnešnom prvom zasadnutí, informuje spravodajský web bloomberg.com

Bývalý CEO FTX sa dnes spútaný, neoholený, v modrom saku a vo voľnej bielej košeli objavil pred federálnym súdom na newyorskom Manhattane. Bankman-Fried neuzavrel so súdom dohodu o priznaní viny, čo bude mať výrazný vplyv na priebeh celého procesu. 

Podmienkou prepustenia na kauciu je zloženie 250 miliónov dolárov, ktoré zabezpečil založením domu svojich rodičov v Kalifornii. Súčasne sa musí od tejto chvíle zdržiavať len v tomto dome.

Bankman-Fried je v súvislosti s krachom burzy FTX obvinený z podvodu a zo sprenevery. „Sam Bankman-Fried postavil pomocou financií získaných podvodom domček z karát a investorom tvrdil, že ide o jednu z najbezpečnejších stavieb v oblasti kryptomien,“ uviedol predseda komisie pre cenné papiere Gary Gensler.

Kryptoburza FTX fungovala od roku 2019, začiatkom novembra požiadala v USA o ochranu pred veriteľmi. Nedokázala totiž získať dostatok finančných prostriedkov na odvrátenie svojho kolapsu, keď z nej obchodníci v priebehu 72 hodín vytiahli asi šesť miliárd dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia