Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová
13. decembra 2022, 19:49
Čas čítania 0:26

PREZIDENTKA: Teší ma, že Ústavný súd uznal moje argumenty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa hlavy štátu ide o dôležitý príspevok k posilneniu právneho štátu.

Rozhodnutie Ústavného súdu SR o prorodinnom balíčku je dôležitým príspevkom k posilneniu právneho štátu. Do budúcna to bude ústavným mantinelom pre vládnucu väčšinu, ktorá by chcela opäť zneužiť skrátené legislatívne konanie, uviedla prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti.

„Rozhodnutie Ústavného súdu v konaní, ktoré sa začalo na môj návrh, je dôležitým príspevkom k posilneniu právneho štátu, a to predovšetkým v zmysle ochrany ústavných princípov legislatívneho procesu,“ spresnila.


Za protiústavné označil v utorok Ústavný súd SR časti prorodinného balíčka, ktorý Národná rada Slovenskej republiky v júni opätovne schválila po vetovaní prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Prezidentka napadla sporné časti balíčka z dielne ministra financií Igora Matoviča v rámci zákona o financovaní voľného času dieťaťa.

Domov
Zdieľať
Diskusia