Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
11. decembra 2022, 9:41
Čas čítania 0:55

Portugalský tréner neľutuje, že Ronalda nezaradil do základnej zostavy v prehratom zápase s Marokom. Nič by to nezmenilo, uviedol

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Legendu poslal na trávnik až počas druhého polčasu v 51. minúte, keď už prehrávali.

Mnohí fanúšikovia Cristiana Ronalda po prehre Portugalska s Marokom 0 : 1 na MS v Katare vyčítali trénerovi portugalského národného tímu, že 37-ročného kanoniera v jeho posledné majstrovstvá sveta nezaradil do základnej zostavy vo štvrťfinále šampionátu. Na trávnik ho poslal až počas druhého polčasu v 51. minúte, keď už prehrávali.

Tréner Fernando Santos však podľa jeho slov neľutuje svoje rozhodnutie, píše ESPN„Neľutujem to. Nič by to nezmenilo. Dal som šancu rovnakému tímu, ktorý hral veľmi dobre proti Švajčiarsku. Nebol dôvod to meniť. Cristiano Ronaldo je skvelý hráč, prišiel, keď sme si mysleli, že je to potrebné, takže to neľutujem,“ uviedol 68-ročný tréner po zápase. 

MS v Katare Fernando Santos
Zdroj: TASR/AP

„Bolo to strategické rozhodnutie a bolo jedno z najťažších, ktoré som musel urobiť. Nie je to tak, že Ronaldo už nie je skvelý hráč. Nemá to s tým nič spoločné. Ak si zoberieme dve osoby, ktoré boli najviac nahnevané, sme to ja a Cristiano Ronaldo. Samozrejme, že sme naštvaní, ale to je súčasť práce trénera a hráča,“ dodal tréner s tým, že odmietol ďalej odpovedať na otázky novinárov, či rezignuje z postu trénera Portugalska.

10. decembra 2022, 18:52 Čas čítania 0:33 VIDEO: Cristiano Ronaldo odišiel zo zápasu v slzách, Portugalsko v Katare končí VIDEO: Cristiano Ronaldo odišiel zo zápasu v slzách, Portugalsko v Katare končí

Ronaldo do zápasu vstúpil ako náhradník za Rubena Nevesa. Skóre sa tímu nepodarilo napraviť, a tak Portugalsko z majstrovstiev vypadlo počas štvrťfinále. Maroko tak prekvapujúco porazilo favorita a zároveň dohnalo k slzám jedného z najznámejších hráčov na svete. Okrem toho sa Maroko stalo prvou africkou krajinou v histórii, ktorá sa zúčastní semifinále MS vo futbale.

Plačúci Cristiano Ronaldo po prehre Portugalska s Marokom v štvrťfinále MS v Katare.
Plačúci Cristiano Ronaldo po prehre Portugalska s Marokom v štvrťfinále MS v Katare. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia