Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Matúš Jaco
9. decembra 2022, 13:33
Čas čítania 0:54

AKTUÁLNE: 15 poslancov žiada odloženie hlasovania o páde vlády. Zatiahnime ručnú brzdu, volá Ján Budaj

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pád vlády je však stále veľmi blízko.

Aktualizované o reakciu strany SaS.

15 poslancov, ktorí sa nazývajú demokratickou platformou, žiada, aby sa odložilo hlasovanie o páde vlády do nového roka. „Neverím, že hociktorý predseda opozície chce byť Grinchom Vianoc,“ upozornil poslanec za OĽaNO Kristián Čekovský a zdôraznil, že ak padne v utorok vláda, celému Slovensku to pokazí Vianoce.

K jeho 8 kolegom v platforme sa najnovšie pridali aj Jana Žitňanská či Juraj Šeliga zo Za Ľudí, ale aj Martin Klus, ktorý pred časom odišiel z SaS. Platforma podľa nich ponúka mediáciu medzi stranami OĽaNO a SaS. „Neverím tomu, že v SaS-ke sú všetci presvedčení o tom, že Hegerova vláda má padnúť,“ povedal Šeliga

SaS: Iba by sme odložili problém

Minister životného prostredia Ján Budaj upozornil, že všetky vlády demokratov od roku 2002 sa rozpadli a vždy umožnili návrat tých, ktorí „uniesli štát“. „Vykročili sme von z detinského sporu, že sa dvaja lídri nedohodli, vykročili sme aj zo straníckeho sporu. Toto sa musí vyriešiť. Musíme zatiahnuť havarijnú brzdu,“ povedal Budaj.

Strana Sloboda a Solidarita oznámila v reakcii na slová členov platformy, že by očakávala, že vyzvú Igora Matoviča na odchod, a rekonštrukciu vlády. Odloženie hlasovania je podľa SaS odložením problému a nie jeho riešením. „Je úsmevné žiadať o odloženie hlasovania o dôvere vlády Eduarda Hegera. Opakovane počúvame o červených čiarach pána Budaja a Juraja Šeligu, avšak v realite ich viackrát popreli. Utorkové hlasovanie ukáže, kto podporuje túto vládu.“

Domov
Zdieľať
Diskusia