Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Lenka Buchláková
7. decembra 2022, 17:00
Čas čítania 2:00

Dávať si novoročné predsavzatia je strata času. Vydržia maximálne 2 týždne (Stĺpček Lenky Buchlákovej)

Kategória:
Komentáre
Uložiť Uložené

Medzi top tri predsavzatia patria aj príkladnejšie hospodárenie s peniazmi či lepšie finančné rozhodnutia. Takmer 80 % ľudí svoje smelé plány zanechá do 14. januára.

Novoročné predsavzatia ľudí vydržia v priemere necelé dva týždne. Tvrdia to nelichotivé štatistiky, podľa ktorých by ste to ani nemuseli skúšať, lebo v zásade vyše 90 % ľudí nemá pevnú vôľu. Podľa Statistic Brain Research Institute iba 9 % ľudí aj zrealizuje svoje plány v novom roku. 

Problém je, že ľudia majú tendenciu po mesiaci hojnosti, ako nazývame december, viac šetriť a strážiť si rodinný či osobný rozpočet. Často je to len plán, keďže mnohí Slováci nemyslia na zadné vrátka. Až tretina ľudí stále nevie vykryť nečakané finančné výdavky, akými sú napríklad pokazená práčka či servis auta.

Anketa:
Dávaš si novoročné predsavzatia?
Áno.
Nie.
Áno.
33 %
Nie.
67 %

Finančný plán by si si podľa písaných aj nepísaných pravidiel finančných poradcov mal nastaviť od prvého dňa po prvej výplate, ale nezameriavaj sa prioritne len na začiatok roka. Takto sa k finančnému plánu nikdy nedostaneš.

Domov
Zdieľať
Diskusia